Nyírbogát Nagyközség

A negyedik adventi gyertya fénye is világít Nyírbogáton

 

Advent negyedik vasárnapján Önkormányzatunk és a Nyírbogát Felemelkedéséért Alapítvány Karácsonyi ünnepségre hívta és várta településünk lakosságát. A Nyírlugosi, Nyírvasvári, a helyi általános iskolások, valamint a Nyírbogáti Mesekert Óvoda betlehemes bemutatóval készültek, majd őket a Nyugdíjas Egyesület karácsonyi éneke követte. A negyedik adventi gyertyagyújtáshoz advent üzenetét Horváth János atya közvetítette felénk. A Mesekert Óvoda és a Vántus István általános iskola karácsonyi üzenete átmelegítette szívünket. Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő Advent negyedik vasárnapján, a karácsonyi ünnep kapuján az alábbi mondatokkal hívta fel a jelenlévők figyelmét: „A Karácsony az Isten-látás ünnepe. Ilyenkor minden szem, minden hívő ember szeme a jászolra szegeződik. Még az utolsó adventi napokban is oly sok minden vonja el figyelmünket a lényegről, a Gyermekről, az igazi Világosságról. Ne engedjünk a csábításnak! Lépjünk be hittel a betlehemi barlangba és lássunk! Hallgassunk az isteni küldöttekre, ismerjük fel az isteni jeleket, szívleljük meg Isten üzenetét! … mintha csak egy égi hang szólna hozzánk: „Lépjetek be és lássátok!” Adventi utunkat végigjárva lépjünk be a betlehemi barlangba és lássuk a Gyermeket! Az utolsó adventi vasárnap evangéliuma segít minket, hogy közelebb kerüljünk a karácsony titkához, a megváltás titkához, Isten titkához!”

 

Ünnepségünk fényét az óvoda, az iskola és a polgármesteri hivatal dolgozóinak éneke emelte. Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó polgármester asszony a szeretet fontosságáról szólt: „Ha karácsony közeledik, mindannyiunkat örömteli várakozás tölt el. Várjuk az ünnepélyes szép estét, a tündöklő fát, a gondtalan együttlétet, az ajándékokat. De mindenkinek szüksége van a szeretet ajándékára is, mert a szeretet nélkül még a boldogságunkat sem találjuk meg. Hányszor, de hányszor kívántunk már békés, boldog karácsonyt egymásnak?! S vajon volt-e valami foganatja?Tiszta szívből kívántuk-e vagy csak megszokásból? Közben pedig, egészen mást kívánok magamban. Ha nem megszokásból tennénk, akkor megváltozna a világ is. Sajnos az emberek inkább szeretnek harcban állni egymással! Pedig Isten arra inti az embereket, legyen békesség közöttük, hogy látható legyen rajtuk Isten mennyei dicsősége. Törekedjünk hát erre és nemcsak a szeretet ünnepe előtt, hanem a szürke hétköznapokban is!”

 

A gyertyagyújtás után a karácsonyi koncerten a Cantemus Kórus angyalhangjukkal megdobogtatták szívünket.

 

Önkormányzatunk és a Nyírbogát Felemelkedéséért Alapítvány rendezvényünk végén szeretetvendégségben részesített minden jelenlévőt a kemence melegénél, miközben a szabadtéri színpadon a Kállai néptáncosok ropták a táncot.  

Kívánjuk, hogy a : „A királyok méltósága, az angyalok tisztasága, a pásztorok egyszerűsége, ragyogja be mindenki karácsonyát,  és adjon mindenkinek erőt az új esztendőhöz!”

KÉPEK