Nyírbogát Nagyközség

Jegyzői szakmai tanácskozás Nyírbogáton

 

Nyírbogát – A Nyírbátori Kistérség Jegyzőinek Egyesülete szakmai tanácskozást szervezett 2012. április 24-én (kedden) 09.00 órától az önkormányzatokat érintő jogszabályváltozások gyakorlati alkalmazásának elősegítése érdekében Nyírbogát Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében.


 

A szakmai tanácskozáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály, valamint az Oktatási Főosztály szakemberei mellett az egyesület tagjai, a térség jegyzői és a témák iránt érdeklődő köztisztviselők vettek részt.

 

A szakmai tanácskozás elején az előre megadott témákban a kormányhivatal munkatársai részéről értékes előadások hangzottak el. A Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály Vezetője, Dr. Lakatos Szabolcs a törvényességi felügyelet eszközeit ismertette, felhívta a figyelmet a felügyeleti eljárás új eszközére, a törvényességi felügyeleti bírság kiszabásának lehetőségére. Seres Valéria vezető-főtanácsos az önkormányzati rendeletek módosításáról, hatályon kívül helyezéséről adott tájékoztatást, külön kiemelve a helyi rendeletek megalkotására előírt követelményeket. Dr. Pelsőczy Marianna tanácsos, jogtanácsos a szociális és gyermekvédelmi törvény változásaival, helyi szabályozásával kapcsolatban osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Az oktatási törvény módosítása a települési önkormányzatok szemszögéből címmel Dr. Ilosvai István, az Oktatási Főosztály Vezetője adott tájékoztatást az oktatást érintő változásokról, hangsúlyozva az esetleges intézményátszervezések hatályos szabályait és határidejét.

 

A résztvevők konzultáció keretében vitatták meg a felvetődött kérdéseket.

 

A fentiekről Dr. Éliás Tünde Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatának Jegyzője adott tájékoztatót.