Nyírbogát Nagyközség

Köszöntötték a nyírbogáti pedagógusokat

http://www.szon.hu/koszontottek-a-nyirbogati-pedagogusokat/1999406

 

 

 Nyírbogát - Nyírbogáton pedagógusnap alkalmából tanárokat, tanítókat, óvónőket és a pedagógiai munkát segítő alkalmazottakat köszöntötték.


 

„Az igazi mester nem az, aki az ideális útra tanít, hanem több utat is megmutat a tanítványának, míg az végül rátalál arra az egyre, amelyik elvezeti a saját sorsához.”

 

A Nyírbogáti önkormányzat képviselő – testülete nevében  Dr. Simon Miklós polgármester, országgyűlési képviselő és Dr. Éliás Tünde Jegyző Asszony egy-egy  cserép virággal és vendéglátással köszöntötte pedagógusnap alkalmából a Vántus István ÁMK és Könyvtár alkalmazottait és köszönték meg a jelenlévőknek a munkájukat, s a továbbiakban jó egészséget és sok örömet kívántak tanítványaikban, az elkövetkezendő szünetre pedig kellemes és tartalmas vakációt.

 

A fiatalság szemléletformálásának, műveltségének a pedagógus társadalom a záloga.  Az óvodapedagógusok a szülői gondoskodást igyekeznek pótolni, megtanítják gyerekeinket a felnőttekbe és a világba vetett bizalomra, aztán a pedagógusok éveken keresztül alakítják a diákok életpályáját, erkölcsét,  jövőképüket, világszemléletüket úgy, hogy az egyénileg is meghatározza a későbbiekben a társadalomban elhelyezkedő szerepüket, helytállásukat.

 

A Nyírbogáti Önkormányzat Képviselő-testület minden pedagógusnak azt kívánja, hogy kapjanak sok-sok szeretetet és örömet a mindennapokban, legyenek sok olyan diákjaik, akikre büszkék lehetnek, s  akik  évek múltán is  szeretettel emlékeznek vissza az óvodai és iskolai gyerekévekre.  

 

 „A pedagógus nem lehet elkeseredett, megtorpant ember, mert a pedagógusnak egyetlen karizmája van: a jövőbe vetett hit optimizmusa.” Karácsony Sándor 

 

Ezen ünnep alkalmából ezt a hitet és optimizmust kívánja minden kedves pedagógusnak Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete.

 

Gulyás Jánosné