Nyírbogát Nagyközség

Alapítványi jótékonysági bál az iskolában

írta Gulyás Jánosné - Nyírbogát – 

A Nyírbogáti Iskola Tanulóiért Alapítvány pedagógusai és a szülők megmutatták, hogy mire képesek. 2012. nov. 17-én nagysikerű „Őszbúcsúztató” jótékonysági bállal búcsúztatták az idei gyönyörű arany őszt, közel 150 fő részvételével azzal a céllal, hogy a nyírbogáti iskola tanulóinak szebbé varázsolják környezetét.


Az esemény közeledtével egyre izgatottabbá váltak a szervezők, hiszen kissé kockázatos volt ilyenkor év vége felé bált hirdetni. Aztán a bál közeledtével beindult a jegyvásárlási láz és 142 jegy talált gazdára. Számtalan egykori tanítványt, önkormányzati képviselőket, az önkormányzati intézmény dolgozóit, és nagyon sok szülőt láthattak a pedagógusok a vendéglistán. Az est fővédnöke településünk polgármestere, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő úr volt. Megtisztelte rendezvényünket Gergely Zsolt a nyírbátori járás tankerületi igazgatója és kedves felesége is.

Az iskola aulája, s a tornaterem díszítése is jó hangulatban zajlott. A tanárok, szülők és a gyerekek ilyenkor egy kicsit közelebb kerülnek egymáshoz. Ilyenkor mindenki vidám, felszabadult. Szívet melengetőre sikerült az őszi levelekkel dúsított díszlet. Az iskola aulája és tornaterme aranyszínekbe öltözött, a gyümölcsök, az ősz terményiből készült díszletek, remekművek, szinte elvarázsolták a bálozókat. A szülők szebbnél szebb, mutatósabb házi süteményeket készítettek otthon a vacsorához. Köszönet érte.

Hasonló lelkesedéssel készültek a bálra a Vántus István ÁMK diákjai a modern tánc bemutatóval, a Nyírség Táncegyüttes tagjai, valamint a Szatmár Kamara Táncegyüttes (a Csillag Születik döntősei ) is. De mégis a legnagyobb meglepetést a pedagógusok lelkes csapata szerezte, akik a nagysikerű ABBA „Mamma Mia” számára, retro jelmezben bújva táncoltak. Az est folyamán a zenét Varga József szolgáltatta.

A szervezők nagy örömére szolgált, hogy sokan nyújtottak számunkra segítséget, hogy minél többen vegyenek részt – egy jó cél érdekében – egy jó hangulatú bálon, miközben a rohanó mindennapok mellett kellemesen kikapcsolódhattak.

A Nyírbogáti Iskola Tanulóiért Alapítvány Albert Schweitzer soraival:

„Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért,
ha még oly apróságot is – valamit, amiért fizetséget nem kapsz,
csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”

fejezi ki köszönetét mindenkinek, akik felajánlást tettek a vacsora elkészítéséhez, akik jelenlétükkel megtisztelték Őket, s akik támogatói jeggyel, tombola felajánlásukkal, munkájukkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.