Nyírbogát Nagyközség

Polgári Bál Nyírbátorban

 

2013. március 9-én harmadik alkalommal, több mint hatszáz résztvevővel rendezték meg Nyírbátorban a Bethlen Gábor Középiskola Sportcsarnokában a Polgári bált. Az eseményen Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke is részt vett. A politikus köszöntőjében kitért arra, hogy az elmúlt időszakban koncentrált törvénykezés zajlott. A közös áldozat vállalás egyértelmű eredményeket hozott. 2012-be Magyarország a vállalt kötelezettségeit maximálisan teljesíttette, ezzel meggyőzte a hitetlenkedőket. Magyarország példát adott Európának, hogyan tud egy nemzet, ha akar, ha van elszántság, hit, erő talpon maradni. Hogyan tud megerősödni, összefogni a bajban és túljutni a nehézségeken.


Ezen már túl vagyunk. Magyarország stabil, és egyre gyarapodóbbá válik. Seszták Oszkár a Megyei közgyűlés elnöke megnyitójában a bálok összetartó, összekovácsoló erejéről beszélt. A polgármesterek köszönetét tolmácsolta a kormány irányába, hisz az adóság konszolidáció lehetővé tette, hogy újra tudjanak tervezni. Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a rendezvény házigazdája elmondta, hogy tavaly nem volt polgári bál, de az idén nagy volt az igény, hogy találkozhassanak, együtt szórakozhassanak  a polgári értékeket valló emberek.  A bálon Nő nap alkalmából  virággal köszöntötte a jelenlévő Hölgyeket, Asszonyokat képviselő úr.  A bál hangulatát a Mandala Dalszínház előadása emelte, majd tovább fokozta a Bohács Brigitta és Éder Gábor a Nyíri  Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak tánca, akik többeket a tánc parkettra csábítottak. 

Csodaszép látvány  volt a narancssárgába öltözött sportcsarnok, ettől csodásabb látvány már csak a gyönyörű báli ruhában pompázó fiatal hölgyek voltak. A táncparkett zsúfolásig foglalt volt egész éjszaka. Remek volt a hangulat. A szervezők nagy örömére szolgált, hogy nagyon sokan nyújtottak számukra segítséget. Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a rohanó hétköznapok mellett ilyen sokan el tudtak jönni kikapcsolódni, önfeledten szórakozni, továbbá köszönetét fejezi ki mindenkinek, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt, támogatói jeggyel, tombola felajánlásukkal, munkájukkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez - tájékoztatta lapunkat Gulyás Jánosné.