Nyírbogát Nagyközség

Civil szervezetek nyugdíjas kistérségi találkozója

A közelmúltban Nyírbogáton került sor a civil szervezetek nyugdíjas kistérségi találkozójára, melyet hagyományteremtő céllal, első alkalommalrendezett meg Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás. A találkozón 350 kistérségi nyugdíjas vett részt. A rendezvényt Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a társulás elnöke nyitotta meg. Az ünnepségen a kistérségi települések polgármesteri is jelen voltak.

A kistérségi nyugdíjas találkozó célja az volt, hogy az idős emberek megismerjék a környező települések közösségeit, szabadidejüket hasznosan eltöltsék, s emellett barátságokat, kapcsolatok alakítsanak ki. A találkozó remek alkalom volt arra is, hogy a klubok egymástól ötleteket merítsenek és tapasztalatokat cseréljenek. Ezen rendezvényen lehetőség nyílt a nyugdíjas egyesületek, klubok egyéni produkciójának előadására, melyek az alábbiak voltak.

 

- Nyírbogát Nyugdíjas Egyesülete: Népdal csokor

- Nyírbátor Fáy András úti Idősek Otthona: Őszirózsa népdalcsokor

- Báthory István Nyugdíjas Klub: Palotás tánc

- Nyírmihálydi Nyugdíjas Klub: Népdal csokor

- Nyírcsászári Nyugdíjas Klub: Anyák napi köszöntő

- Penészlek Idősek Otthona: Népdal csokor

- Encsencs Nyugdíjas Klub: Népdal csokor

- Nyírbéltek Nyugdíjas Egyesület: Népdal csokor

- Boldog II. János Pál Pápa Idősek Otthona: Papp János – bűvész mutatvány

 

A jelenlévők megmutatták egymásnak, hogy bizonyos kor után is nagyszerű a közös éneklés öröme, erőt lehet meríteni egymás pódiumra termett produkciójának bemutatásából. A bemutatott produkciók után, a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás által megvalósított „lépést tartunk” Komplex felzárkóztató fejlesztő program a nyírbátori kistérségben c. pályázat keretein belül a rendezvény szervezői is kedveskedtek a fellépőknek a Mandala dalszínház előadásával.

Az egész napos együttlétet biztosító program során a nyugdíjasoknak a Kistérségi társulás állófogadással kedveskedett, melyet szintén a projekt finanszírozott. A nyugdíjasok szállításáról is a kistérségi társulás gondoskodott.

 

KÉPEK