Nyírbogát Nagyközség

Letették a szennyvízberuházás alapcsövét Kislétán

Letették a „Nyírbogát - Kisléta települések szennyvízelvezetése és tisztítása” című projekt alapcsövét pénteken Kislétán. A két településen összesen 30 kilométer csatornát építenek ki, valamint üzembe helyeznek egy tisztítótelepet is. A projekt az Európai Unió támogatásával közel 2,4 milliárd forintból valósul meg, 84 százalékos támogatási intenzitás mellett. A beruházás ünnepélyes nyitórendezvényén Madácsi Imre, Kisléta polgármestere elmondta, ezzel a beruházással évtizedes probléma oldódik meg a településen.

30 kilométer csatorna és egy tisztítótelep - ezek a közművek készülnek el hamarosan két szabolcsi településen egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. Nyírbogát és Kisléta szennyvízhálózatának kiépítése 2,4 milliárd forintból valósul meg és ahogyan Madácsi Imre, Kisléta polgármestere is elmondta, évtizedes problémát oldanak meg ezzel a beruházással. „A lakosság is támogatja a szennyvízberuházást, amely várhatóan 2015. áprilisára készül el mindkét településen”

A beruházás ünnepélyes nyitórendezvényén - amelyen elhelyezték a projekt alapcsövét Kislétán -, részt vett Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke is, aki szerkesztőségünket arról tájékoztatta, megyénkben nehezen indultak a közműberuházások. „Bár lassan alakultak meg a társulások, most már viszont nagyon jól haladnak az egyes települések szennyvízberuházásai” - mondta el Seszták Oszkár, akitől megtudtuk, hamarosan 100 százalékos lesz a lefedettség a 2000 fő feletti települések esetén.

Dr. Simon Miklós is segédkezett pénteken a kislétai alapcső letételénél. Nyírbogát polgármestere a Megyei Sajtószolgálatnak elmondta, régóta vártak már erre a lehetőségre. „Minden lakost érinteni fog Nyírbogáton ez a pályázat” - nyilatkozta a polgármester.

A két település konzorciumban valósítja meg a KEOP-1.2.0/B/10-2010-0068 azonosítószámú, „Nyírbogát - Kisléta települések szennyvízelvezetése és tisztítása” című projektet, amelyhez a Nyírbogát - Kisléta Szennyvízközmű Önkormányzati Társulás 1.772.783.454 forint támogatást nyert el. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

cikk és fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat

 

KÉPEK