No event in the calendar
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
A Nap kel 05:44-kor,
nyugszik 20:06-kor.

Holnap
Ábrahám, Rókus
napja lesz.

A Nyírbogáti Polgárőr Egyesület bűnmegelőzési, közbiztonság védelmét szolgáló pártpolitikai érdekektől mentes  szervezet.

45 fő tagja van, akik hetente több alkalommal szolgálatban vannak. Az Egyesület vezetője: Jaczina Zsolt.

Esetenként őrzünk, védünk, szolgálunk, nehezebb a feladatunk, mert figyelnünk kell arra, hogy nekünk nincs annyi jogunk mint a rendőröknek, de kint vagyunk, és megpróbáljuk a bűnözőket visszatartani. Járőrözünk hétköznapokon és hétvégeken egyaránt, napi 4-5 órát alkalmanként.

 A polgárőrök a polgárőrséghez való tartozást kifejező öltözetben (mellényben, pólóban, sapkában) teljesítik feladataikat. A polgárőrök járőrözési és figyelő tevékenységet főleg az éjszakai órákban látják el.

Együttműködési megállapodást kötöttünk - a további hatékony munka érdekében - a Nyírbátori H.Ő.R.-rel, a Nyírbátori Rendőrkapitánysággal és a  Postával. Így hivatalosan segítjük egymás munkáját. Közös akciókban szoktunk részt venni a határőrséggel és rendőrséggel. Nyugdíj kifizetéskor pedig a postások fokozott felügyelete a polgárőrök feladata. Egyre gyakrabban szoktuk mozgósítani a nagyobb létszámot igénylő feladatok végrehajtására, többek között rendezvénybiztosításokra is.

A polgárőrség legfőbb feladata a bűnmegelőzés, s úgy gondoljuk, hogy a legtöbb esetben  már a járőrök puszta jelenléte is visszatartó erejű.

Rendszeres járőrözéssel szolgáljuk intézményeink, s a közterületek biztonságát is.

Az elmúlt hónapokban az óvoda és iskola előtt - a gyerekek biztonságos közlekedése érdekében – felügyeltük a gyalogos közlekedést.  Mára már polgárőrök felügyelete nélkül  az elkészült  zebrán keresztül biztonságosabban közlekedhetnek gyerekeink.

Összességében megállapíthatjuk, hogy a közbiztonság és bűnmegelőzés érdekében szükség van  a  polgárőrök szolgálatára, a tisztességes, becsületes munkájukra.